Як ми поступово збільшили світове виробництво їжі? За даними Інституту світових ресурсів, є три дуже великі прогалини, які нам потрібно подолати, щоб виробляти достатню кількість безпечної та здорової їжі до 2050 року.
Продовольчий розрив: різниця між кількістю їжі, виробленої у 2010 році, і кількістю, необхідною для задоволення попиту у 2050 році. Це оцінюється в 7400 трильйонів калорій, що на 56 відсотків більше калорій урожаю, ніж вироблено у 2010 році.
Розрив у землі: різниця між загальною площею сільськогосподарських угідь у 2010 році та площею, необхідною у 2050 році, за умови, що врожайність сільськогосподарських культур і пасовищ продовжуватиметься зростати колишніми темпами. За оцінками, площа становить 593 мільйони гектарів, що майже вдвічі перевищує площу Індії.
Розрив у викидах парникових газів: різниця між річними викидами, які, ймовірно, виникнуть від сільського господарства та зміни землекористування у 2050 році. За оцінками, це 15 гігатонн еквівалента вуглекислого газу.